Hírek, cikkek

Eladó luxus házak Budapesten: a legfontosabb ingatlanvásárlási szempontok

Az eladó luxus házak Budapesten sokféle formában és méretben lehetnek elérhetőek, ezért érdemes egy kis kutatást végezni, és szakmai segítséget is igénybe venni, mielőtt elkötelezné magát egy adott ingatlan mellett.

Bár az utóbbi időben egyre több ember hangoztatja, hogy elhagyja a fővárost és vidékre költözik, ennek ellenére – vagy talán éppen ennek köszönhetően - Budapest egyre népszerűbb város azok számára, akik az exkluzív és luxus életstílust részesítik előnyben.

Azonban az eladó luxus házak Budapesten sokféle formában és méretben lehetnek elérhetőek, ezért érdemes egy kis kutatást végezni, és szakmai segítséget is igénybe venni, mielőtt elkötelezné magát egy adott ingatlan mellett.

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan tippet, amelyek segíthetnek az eladó luxus házak Budapesten való sikeres keresésében:

A megfelelő helyszín

Budapesten számos kiváló helyen találhatóak luxus házak. Az II., a III. és a XII. kerületben, a Budai-hegyekben található családi házak például nagyon népszerűek azok számára, akik szeretnének elvonulni a város zajától és élvezni a természet közelségét, mégis viszonylag gyorsan és könnyedén szeretnék megközelíteni a főváros jelentősebb csomópontjait.

Eladó luxus házak Budapesten

Emellett számos szempontot kell még figyelembe venni, ami a helyszínt illeti:

  • Amennyiben gyermekekkel költözünk, szükséges-e, hogy legyen a közelben iskola, óvoda, illetve különböző oktatási intézmények?
  • Milyen a környék közlekedése, infrastruktúrája? Van-e a környéken bevásárlási lehetőség, gyógyszertár?
  • Megfelelő-e a helyszín ahhoz, hogy bérbeadjuk az ingatlant, amennyiben ez az ingatlanvásárlás célja?
  • Van-e arra esély, hogy a szomszédos területeken építkezésbe kezdjenek, ami azon kívül, hogy zavaró lehet, még az ingatlan panorámáját is elveheti?
  • Biztonságos-e a környék, ahova költözni szeretnénk?
  • Milyenek a szomszédok, milyen a helyi közösség?

Egy felkészült ingatlanszakértő ezekre a kérdésekre maradéktalanul választ tud adni.

Az ingatlan állapota

Az ingatlan helyszíne mellett az ingatlan állapota fogja legjobban befolyásolni döntésünket. Azzal nincs gond, ha úgy veszünk meg egy ingatlant, hogy tudomásunk van az ingatlan esetleges rossz állapotáról, viszont amennyiben az adás-vétel után döbbenünk rá a hibákra, az rengeteg fejfájással és váratlan plusz költséggel járhat.

Nézzük milyen szempontokat kell figyelemben vennünk, ami az ingatlan állapotát illeti:

  • Fontos, hogy nappal, tehát világosban tektintsük meg az ingatlant.
  • Járjunk utána, hogy megfelelő állapotban van-e a fűtésirendszer, illetve a villany- és vízvezetékek.
  • Érdeklődjünk a nyílászárók koráról.
  • Alaposan nézzük meg, hogy tapasztalható-e beázás.

Amennyiben nem vagyunk biztosak a dolgunkban érdemes műszaki szakértőt segítségül hívni. Egy tapasztalt, felkészült ingatlanszakértő ebben is segítségünkre lehet.

Az ingatlan ára

Budapesten az ingatlanárak a kerületek között is nagy eltérést mutatnak. Ha családi házat keresünk, akkor lényegében majdnem a komplett budai oldal, illetve a pesti oldal külső kerületei jöhetnek szóba. Viszont, amennyiben a prémium, luxus kategóriát részesítjük előnyben, abban az esetben inkább csak a budai oldal, azon belül is az I., a II., a III., a XI. és a XII. kerület lesz a legmegfelelőbb számunkra.

A budapesti ingatlanpiac főként az elmúlt években élte át a legnagyobb változásokat. Az ingatlanárak folyamatosan növekedtek, az eladók és a bérbeadók pedig egyre nagyobb nyereségre számíthattak. Azonban az ingatlanpiacot a pandémia is érintette, és az árak egy kicsit visszaestek. Ez a visszaesés azonban rövid életű volt, és a piac hamarosan visszaállt a korábbi szintre.

A jelenlegi helyzetben az ingatlanpiac mind az eladók, mind a vevők, mind a bérlők számára kihívást jelent. Az árak folyamatosan emelkednek, és egyre nehezebb megtalálni a számunkra megfelelő ingatlant.

Miért van szükség ingatlanügynökségre?

Az ingatlanügynökségek számos különböző ingatlant kínálnak eladásra Budapesten, és segíthetnek az ingatlan kiválasztásában és a vásárlási folyamatban is.

Ha eladó luxus házakat keres Budapesten, érdemes az előbb említett tippeket szem előtt tartani. Ezenkívül fontos, hogy olyan ingatlanügynökséget válasszon, amelynek megvan a szükséges tapasztalata és szakértelme az ingatlanpiacra vonatkozóan.

A Flott Invest több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a budapesti luxusingatlanok forgalmazásában és bérbeadásában. Nemzetközi csapatunknak és a gondosan válogatott ingatlan portfóliónknak köszönhetően, igazán különleges ingatlanokat tudunk kínálni ügyfeleink részére. Célunk, hogy vásárló ügyfeleinknek megtaláljuk a tökéletes otthont vagy az ideális befektetési lehetőséget, kompromisszumok nélkül.