Hírek, cikkek

Luxusingatlan Budapesten, a legjobb választás a prémium életmódhoz

​​​​​​Hogyan lehet megtalálni a tökéletes luxusingatlant Budapesten? Egyáltalán mitől lesz egy ingatlan „luxusingatlan”? És miben tud segíteni a Flott Invest?

Budapest a világ egyik legcsodálatosabb városa, ahol a művészet és a történelem találkozik a modern életstílussal. De hogyan lehet megtalálni a tökéletes luxusingatlant Budapesten? Egyáltalán mitől lesz egy ingatlan „luxusingatlan”? És miben tud segíteni a Flott Invest?

Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és tippeket, amelyek segítenek megtalálni álomotthonát.

Elhelyezkedés

Az ingatlanpiac legújabb trendjeit látva kijelenthetjük, hogy a luxus meghatározásában nagy szerepet játszik a lokáció. Egy luxusingatlan esetén általánosságban elmondható, hogy a legtöbb esetben a város legjelentősebb csomópontjai könnyedén, gyorsan megközelíthetőek, még abban az esetben is, ha maga az otthon egy hangulatos, kertvárosi, nem túlzsúfolt területen helyezkedik el. 

Budapest legnépszerűbb zöldövezetben elhelyezkedő luxusingatlanjai legfőképpen a II., a III., a XII. és a XI. kerületben találhatóak. Ehhez hozzájárul a hegyvidéki jó levegő, a rengeteg zöldterület, a szépen elrendezett utcák és a kulturált lakóközösség.

Luxusingatlan Budapest, 2. kerület

Az említett kerületek remek helyszínnek számítanak egy luxusingatlan elhelyezése szempontjából, de ez nem zár ki más területeket sem: például egy szépen felújított, klasszikus belvárosi lakás az V. vagy a XIII. kerület Duna partján kiváló helyszín lehet egy luxuslakás számára. Ez még inkább igaz lehet abban az esetben, ha egy modern penthouse lakásról beszélünk egy épület tetején, amely lélegzetállító panorámát biztosít lakói számára.

Egy szemet gyönyörködtető panoráma minden luxusingatlanban jelentős szerepet kaphat. Mind a városképnek, mind a festői tájnak megvan a maga varázsa, mindenki maga dönti el, hogy melyiket részesíti előnyben.

Stílus

A dizájn is szorosan kapcsolódik a luxus fogalmához. Manapság nagyon sok új építésű lakás vagy ház büszkélkedhet stílusos és egyedi megjelenéssel (a felújított belvárosi bérházak is említést érdemelnek hihetetlen belső tereikkel). De luxus esetén mélyebbre kell ásnunk, és ebben tovább kell mennünk. Nem a legújabb trendek követéséről van szó, sokkal inkább a trendek diktálásáról, a konvencionális megoldások és formák megtöréséről.

Egy igazi luxuslakás úttörő, nem veszélyeztetve az újonnan épült lakóparkok vagy apartmankomplexumok adottságait. A cél valami egyedi és nem szokványos tervezés, új megoldások keresése az építészetben. A történelmi időkbe való visszanyúlás arra is alkalmas lehet, hogy ne kövessük a trendeket, hiszen a villák, kastélyszerű épületek gyakran luxusrezidenciák is.

Felszerelés és kivitelezés

Az egyedi stíluson túl az is fontos, hogy a megfelelő elemeket is megtaláljuk – az igazi luxusingatlan a prémium kategóriás bútorokkal van felszerelve. Annak ellenére, hogy ma már a tömegboltokban is kaphatóak jó minőségű, igényesen megtervezett cikkek, a luxusrezidencia néhány lépést tesz, és túlmutat ezen, ezért a széles körben elérhető berendezési tárgyak helyett megválogatja darabjait.

Luxusingatlan Budapest

Ha családi házról beszélünk, akkor a kertnek is óriási szerepe van a luxus megvalósításban. A legtöbb esetben a kertészek, kertépítő szakemberek gondoskodnak a zöldfelületekről. A rendkívüliség a kertben is megnyilvánulhat, gyönyörű parkok formájában, egzotikus és ritka növényzetben, esetleg valamilyen művészi stílusban rendezve, nyírva.

Nem szabad megfeledkezni a házon belüli növényekről sem, hiszen ezek szó szerint meghatározzák és javíthatják egy otthon atmoszféráját.

Okos otthonok

Egyre jobban terjednek a különféle „okosotthon” megoldások, így könnyen érthető, hogy a luxusingatlanoknak a lehető legmodernebb technológiával kell rendelkezniük. Az „okosotthon” kifejezés alatt általában azokat az otthonokat értjük, amelyekben több funkció távolról is vezérelhető számítógépről vagy mobiltelefonról – lehet például hőmérsékletszabályozás, öntözés ütemezése, konyhai eszközök időzítése, szellőztetés szabályozása, redőnyök és árnyékolók kezelése stb. Ezekre a legmodernebb megoldás az, amikor az okosotthonok összes lehetőségét egy egyszerű alkalmazással irányíthatod okostelefonodról.

Környezettudatosság

A prémium kategóriás, új építésű lakások és családi házak többsége felzárkózik a környezettudatos technikákhoz – ezek nemcsak az otthon közvetlen természetének védelmében segítenek, hanem hosszú távon is előnyösek a lakók számára. Ezek közül az egyik legkedveltebb a napelem, ami ma már alapkövetelmény az új luxusingatlanoknál, hiszen bebizonyosodott, hogy ezzel nagy energiahatékonyságot lehet elérni.

A napelemek mellett a környezetbarát technológiák eszköztárában találunk fúrt kutakat, esővízgyűjtő tartályokat, szennyvíz-visszavezető rendszereket vagy légszellőztető rendszereket. Ezek a megoldások nemcsak a lakás zöld mutatóit javíthatják, hanem segít csökkenteni a közüzemi függőséget, illetve csökkenti a havi kiadásokat.

Biztonság

Azokban az ingatlanokban, ahol az említett luxusberendezések és technikák nagy része megtalálható, a megfelelő biztonsági intézkedéseket is meg kell tenni mindezen értékek védelme érdekében. Luxus esetén a legmodernebb biztonsági technológiákat kell keresnünk, ebben nincs lehetőség kompromisszumra.

A fejlett zárrendszer és a megerősített bejárati ajtó mellett biztonsági kamerák állnak rendelkezésre, amelyek – ahogyan az okosotthonok ismertetésekor is szó volt róla – okostelefonról is megfigyelhetők a magánélet megtartása és a biztonság érdekében.

Miben segít a Flott Invest?

Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a budapesti luxusingatlanok forgalmazásában és bérbeadásában.

Nemzetközi csapatunknak és a gondosan válogatott ingatlan portfóliónknak köszönhetően, igazán különleges ingatlanokat tudunk kínálni ügyfeleink részére. Portfóliónkban számtalan kincsre bukkanhat, a modern villáktól egészen a felújított klasszikus nagypolgári belvárosi lakásokig.

Célunk, hogy vásárló ügyfeleinknek megtaláljuk a tökéletes otthont vagy az ideális befektetési lehetőséget, továbbá, hogy tulajdonos ügyfeleinknek elérjük a legmagasabb hozamot.